![]() |
|
Táplálék kiegészítők - Nyomtatható verzió +- Szteroid fórum – biztonságos izomnövelés és tanácsadás (https://forum.szteroidforum.com) +-- Fórum: Fórum (https://forum.szteroidforum.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Fórum: Kiegészítők és táplálkozás (https://forum.szteroidforum.com/forumdisplay.php?fid=13) +--- Téma: Táplálék kiegészítők (/showthread.php?tid=7) |
Táplálék kiegészítők - Toth Roland - 2025. 11. 10. Szép napot! Segítsetek kérlek táplálék kiegészítők összeválogatasaban! Igazábol edzés előttit és fehérjét szedek csak, de szeretném ezt bővíteni! Írjátok pár opciót RE: Táplálék kiegészítők - Körte bm - 2025. 11. 11. Tök jó dolog, hogy erre is ki tudunk térni ebbe a csoportba, annyi videó van fent neten, de nincs forum amin tudnánk erről beszélni. Nekem annak idején az edzőm ebbe így tudott segíteni: 1. Fehérje por Mivel már szedsz fehérjét, ez az alap. A kutatások szerint megfelelő mennyiségű fehérje segít az izomtömeg megtartásában. → Javaslat: figyelj arra, hogy napi szinten elegendő fehérjét vigyél be (pl. testsúlykilogrammonként ~1.6 g körül, ha izmot is megtartani akarsz). → Használhatod edzés után, vagy ha az étkezésedből nehezen tudod elérni a szükséges mennyiséget. 2. Kre-a-tin (Kreatin‑monohidrát) Ez az egyik legjobban kutatott kiegészítő, segíthet az erő- és izomteljesítmény növelésében. → Javaslat: 3-5 g/nap mennyiséget szoktak… akkor is lehet szedni, ha nem minden edzésnapon veszel súlyokat. → Fontos: elegendő vízfogyasztás szükséges vele. 3. Edzés előtti formula (Pre-workout) Ha szeretnél plusz energia- és fókusz-löketet az edzéshez, akkor ez lehet opció. De óvatosan, különösen, ha érzékeny vagy a stimulánsokra (pl. koffein). → Mit tartalmazhat? pl. koffein, béta-alanin, citrullin, BCAA-k, elektrolitok. → Javaslat: ha kipróbálod, kezd alacsonyabb dózissal, figyeld, hogyan reagálsz. 4. BCAA-k (elágazó láncú aminosavak) Különösen akkor lehet szóba jönnek, ha kalóriadeficites vagy és szeretnéd az izmot megőrizni. → Javaslat: edzés előtt vagy közben lehet bevinni. → Fontos: Ha már eleve elegendő fehérjét viszel be, nem mindig szükséges külön BCAA. 5. Elektrolitok, vitaminok-ásványok – Elektrolitok segítenek a hidratálásban, az izom-összehúzódásokban. – Vitaminok/ásványok akkor jönnek jól, ha az étrendedben hiány van (pl. D-vitamin, omega-3) RE: Táplálék kiegészítők - Bodoi - 2025. 11. 30. Aminosavak Ezt veheted egybe vagy saját magad össze válogatod ahogy én csinálom Pl bcaa, glutamin, lysin, leucin, eaa, citrulin malate Ezek elég jó alap építőkovek Ezek mellé én meg csapnek egy kis Creatin monohydratot. Ezek kellenek alapból én úgy gondolom RE: Táplálék kiegészítők - God2028 - 2026. 01. 11. Sziasztok! Nálam most elég letisztult a kiegészítés: napi 10 gramm kreatin-monohidrátot használok, ezt elosztva viszem be, edzésnapokon különösen jól bevált. Mellé egy amino mixet is fogyasztok, főleg edzés környékén. A többi tápanyagot nem porokból oldom meg, hanem rendes, szilárd étkezéssel viszem be. Így nekem átláthatóbb, jobban kontrollálható az egész, és a közérzetem is rendben van. Egyszerű, működő rendszer, nálam eddig bevált. |